Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Gezelschapsspellen voor de Kerst

Het aftellen is begonnen. Nog een paar weken en het is kerst! Ontwerp nu alvast jouw eigen kerstkaart op Goededoelenkaartje.nl of kies uit één van de bestaande designs, zodat je niet alleen de Kerst hoeft door te brengen. Want Kerst is een familiefeest, waarbij je gezellig met vrienden en familie de dagen doorbrengt. Of is dat toch niet zo vanzelfsprekend? Zo blijkt dat veel mensen kerst toch al snel zien als twee saaie dagen, waarbij op je telefoon kijken taboe is. Om dit jaar toch een leuke sfeer te creëren en te behouden hebben wij de top 3 gezelschapsspellen voor je op een rij gezet, om er een fantastische kerst van te maken!

Top 3 gezelschapsspellen:
1. Op nummer 1 staat het ‘Pantykousen-spel’. Dit spel is geschikt voor jong en oud. Wees alleen niet bang om enigszins voor schut te staan!
Benodigdheden: 16 ballonnen (voor elk team 8), 2 paar pantykousen (voor elk team 1) en eventueel een kerstmuts of een gewei om het spel aantrekkelijker te maken.
Spelbeschrijving: Om dit spel eerlijk te laten verlopen is het noodzakelijk twee gelijke teams te maken. Heb je een oneven aantal personen? Alleen maar handig! Dan kan er één de scheidsrechter zijn.
Wanneer het spel start, moeten de beide teams hun ballonnen zo snel mogelijk opblazen. De opgeblazen ballonen moeten vervolgens in de pantykousen worden gestopt. Wanneer alle ballonnen opgeblazen in de pantykousen zitten, moeten ze allemaal het eerst couplet van ‘I wish you a merry christmas’ zingen, indien aanwezig met de kerstmuts/gewei op. Zorg ervoor dat uiteindelijk iedereen het spel afmaakt, zodat je dit hilarische moment op foto kan vastleggen.

2. Op nummer twee staat de ‘kerstmannen-baard’. Dit spel is misschien niet zo geschikt voor vrouwen die net mooi in de make-up zitten. Maar het is absoluut een leuke ervaring voor de kleintjes!
Benodigdheden: grote bak met watjes en een grote bak met vaseline
Spelbeschrijving: Maak twee teams. Voor het spel begint, smeer eerst wat vaseline op de kin en kaken van de deelnemers.
De spelers die vooraan staan bij de beide teams rennen naar de bak met watjes erin en proberen zoveel mogelijk watjes aan de vaseline te laten plakken (moeilijkere variant: zonder het gebruik van de handen). Daarna rennen zij terug en zijn de volgende spelers aan de beurt. Het team dat als eerste allemaal een baard heeft wint! Net als bij het vorige spel zorgt dit gegarandeerd voor fantastische foto’s.
(tip: met water en een handdoek haal je de vaseline er gemakkelijk weer af)

3. Als laatste op nummer 3 staat het spel ‘chocoladezoenen met Kerst’.
Benodigdheden: een doos met chocolade van ‘celebration’, ovenhandschoenen, 2 schalen
Spelbeschrijving: Maak twee rijen met teams. Laat de deelnemers aan het begin van de rij de keukenhandschoenen aantrekken. Zet aan de andere kant van de kamer twee schalen neer op een tafel en verdeel de chocolaatjes.
De eerste persoon in de rij rent naar de schaal met chocolaatjes en probeert het chocolaatje uit de verpakking te krijgen met de ovenhandschoenen aan en stopt het chocolaatje in de mond. Dan rent de deelnemer terug, tikt de volgende persoon aan in de rij en overhandigt de ovenhandschoenen. Het team waarvan de laatste speler weer terug staat in de rij en waarvan iedereen een chocolaatje in de mond heeft (gehad), heeft gewonnen.

Heb je een aantal geweldige foto’s gemaakt, maar heb je nog geen idee wat je er precies mee wilt? Upload dan jouw foto op Goededoelenkaartje.nl en maak jouw eigen originele kerstkaart voor volgend jaar. Je kan natuurlijk ook kiezen uit één van de andere leuke categorieën. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘bedank-kaartje’ met foto voor de aanwezige familie en vrienden met Kerst?

 


Comments are closed.