Get Adobe Flash player
Goede doelen kerstkaarten banner

Hoe maak je een mooie sneeuwpop?

Het is weer december en de koude dagen staan voor de deur. Wanneer er sneeuw valt willen de kinderen al snel een sneeuwpop maken. Maar hoe maak je nu een mooie en stevige sneeuwpop?

Zorg er ten eerste voor dat je jezelf lekker warm aankleed, want een sneeuwpop is niet zo snel gemaakt. Tenzij je een kleine onaangeklede sneeuwpop maakt.

Ten tweede zorg ervoor dat je een lekkere warme kop chocolademelk of thee op hebt en een paar oliebollen. Zo is je buik al lekker warm en heb je energie genoeg om de mooiste sneeuwpop van de straat te maken. Uiteraard moet je jezelf lekker warm aankleden.

Oke. Nu ben je klaar om naar buiten te gaan, met de hoop dat de sneeuw van goede kwaliteit is, want voor het maken van een sneeuwpop heb je plaksneeuw nodig.

Je maakt de romp door een bal te rollen, waardoor de bal steeds groter wordt. Let er wel op dat je niet op een zijde rolt want dan wordt de romp niet rond. Dit geldt ook voor de romp. Deze plaats je vervolgens boven op de romp. De sneeuwpop is nu bijna af! Alleen nog aankleden!

Breng jouw sneeuwpop tot leven. Zoek geschikte knopen om de ogen en mond mee te maken en een wortel voor de neus. Verder kun je de sneeuwpop een muts opzetten en een sjaal om doen.

Wist je dat

Wist je dat de grootste sneeuwpop van de wereld maar liefst 37,21 meter hoog is. De inwoners van het plaatsje Bethel in de Verenigde Staten hebben er een maand lang aan gebouwd.

Heb jij nog een leuke kerstkaart verstuurd? En wil je na het lezen van deze blog een leuke sneeuwpop kerstkaart, kijk dan op Kaartopmaat.nl voor leuke kerstkaarten met sneeuwpoppen. Uiteraard zijn er nog genoeg andere categorie├źn om uit te kiezen. Klik hier om jouw kerstkaart te ontwerpen.

geboortekaart waslijn (1) copy


Comments are closed.